Бомбата на Домодедово може да е взривена от разстояние

Атентаторът от летище Домодедово може и да не се е взривил, а това да е станало от разстояние. Това показват предварителните изводи на руските експерти. Според първоначалния им доклад, към взривното устройство на пояса на извършителя е бил прикрепен мобилен телефон. Отчасти версията се потвърждава и от поведението на атентатора, който се е взривил 5-10 минути след влизането в залата за посрещачи, предаде бТВ.

Атентатът в Домодедово, при който загинаха 35 души, в това число и един българин, отключи отново страховете на руснаците, които си спомниха за най-кървавите нападения в Москва. За опасенията и въпросите им разказват нашите пратеници в Русия Десислава Ризова и операторът Дамян Гюров.

Най-старите метростанции в Москва са дълбоко под земята. Чувството, че от там не можеш да избягаш и споменът за атентата на станция "Пушкинска" плашат много руснаци. Атентатът в Домодедово не е първият в Русия. През 2 000 година на метростанцията загинаха десетки руснаци.

През 2000 година 800 грама тротил отнемат много човешки животи и слагат началото на атентатите в транспортната мрежа. Трафикът в Москва е убийствен, поради което метрото всъщност е неизбежно за всеки пешеходец. Страховете от тероризъм и безнаказаност в Москва не са напразни. Атентаторите от 2000 година още се водят неизвестни и са на свобода.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини