Най-сетне лихварят Мунгата – на топло в ареста !

   Известният като „най-кървав” лихвар на Асеновград Румен Дерменджиев- Мунгата е задържан в ареста за незаконна лихварска дейност заедно с единствения си син. Двамата мъже са с повдигнато обвинение за незаконната дейност в спецакция, продължила по неофициалин данни два дни. На проверени от полицейските екипи общо осем адреса са намерени и иззети голямо количество книжа- нотариални актове на вероятно заложени имоти, записи на заповеди, списъци с кодове, включително и незаконно притежаван пистолет и боеприпаси за него.

   От близо две десетилетия асеновградчаани треперят от споменаване на знаковия прякор Мунгата. Мургавият мъж, който години наред можеше да бъде забелязан на градския площад, пред хотел „Асеновец” или до входа на полицейското управление, вече е със седемдесет и два часова мярка за неотклонение. Той е човек, който има милиони лева и отдавна се занимава само с даване на заеми на едри суми, а не кредитиране към дребни хора. Режимът на залагане обаче бил безотказен. Последните години се знаело, че Мунгата дава кредити от Асеновград през Пловдив, Хасково и Кърджали на закъсали едри земеделски стопани. След като изтече обаче срокът на падежа и вноските не бъдат регулярни, имотът светкавично стигал до нотариално прехвърляне.

      Тепърва ще става ясно какво точно се крие в иззетата документация от адресите, проверени от полицията. Няма обяснение защо толкова години, откакто тази дейност е публично известна в града, няма нито един подаден сигнал, а задържаният лихвар се води с чисто досие. Според негови близки познати, той е проверяван многократно и от данъчните власти, но нищо притеснително не е засечено.

Елена Христова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини