Протест срещу "Свидетели на Йехова" организират от ВМРО - БНД

Протести срещу дейността на християнската секта „Свидетели на Йехова" ще организира ВМРО - БНД в Пловдив и Асеновград в средата на май. Това заяви в ефира на Дарик радио местният координатор на партията Александър Сиди. Протестиращите ще раздават брошури, които ще показват колко опасна е дейността на сектата. Мирните демострации, чиито дата и час ще бъдат уточнени допълнително, са предвидени да се случат пред сборищата на „Свидетели на Йехова". Протест ще има и на 1-ви май в София пред централата им.

Според Александър Сиди основният начин за набиране на нови членове е обикалянето на сектантите по домовете. „Свидетели на Йехова" са най-агресивната общност по отношение въвличането на граждани в редиците им, припомни още координаторът на ВМРО - БНД. Основното им печатно средство за агитация е списанието „Стражева кула". Църквата на мормоните също е доста активна в набирането на нови членове. Техни представители могат да бъдат срещнати най-често в центъра на Пловдив - в Цар Симеоновата градина, пред пощата и др. В Пловдив действат и членове на сектата на Муун.

Александър Сиди припомни, че от "Свидетели на Йехова" не признават кръвопреливането, което противоречи на основни принципи в здравеопазването. По думите му сектата е една финансова пирамида, която се издръжа основно от дарения, а у нас през последните години никога не е плащала данъци. 

Църквата в момента се занимава с Ванга и Петър Дънов, които в никакъв случай не са проблем на страната. Много по-сериозен проблем са сектите, при които се стига и до трагични инциденти, припомни Сиди. Когато страната ни е слаба, тя винаги е била атакувана от сектанти. Пример за това са и средните векове, каза още той. Координаторът не отрече в Пловдив да има присъствие и на сатанисти.

Ситуацията в областите Пазарджик и Смолян е по-спокойна.

Източник:Дарик радио

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини