Автобусните спирки без разписание, пътниците да следят GPS- а!

     На нито една спирка на градския транспорт няма разлепено разписание за часовете на автобусите, алармират възмутени потребители на услугата. Ние сме поставени в абсурдната ситуация да чакаме по четиридесет –петдесет минути, без информация кога ще се появи следващия рейс, оплакват се възрастни асеновградчани. Още по-абсурдна е ситуацията с най-новата градска линия № 5, която преминава през Горни воден, индустриалната зона  и се връща през част от центъра на града. Хората разчитат на пълна слука откъде ще се зададе рейсът и даже не се знае кои ще са следващите му спирки.

        Години наред по автобусните спирки из Асеновград не са се появявали разписания за преминаване. Превозвачите са се оправдавали с версията, че обявленията се късат или изтриват.  Общината пък не е направила това изрично да е ангажимент на транспортната фирма и обещава, че разписание ще има, когато спирките се отдадат на концесия. А тази процедура е току-що стартирала и никой не знае кога ще има реален концесионер.

      Заместник кметът инж. Стоян Димитров обещава да предложи на превозвача да направи тези разписания по спирките, още повече, че става дума все за една и съща фирма по всичките пет градски лини, Комексмаш- Васил Пиронков”. Иначе добрата новина е, че вече в общинска администрация работи GPS екстра, през която се проследява в реално време къде се намират колите на градския транспорт. Вероятно спасението е тази информация да се изнесе на публично място като мултимедия и така най-сетне асеновградчани да знаят кога кой автобус на коя спирка да се очаква, иронизират положението потърпевшите.

Елена Христова

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини