Вълна от дела заради деца в нощните барове в Асеновград

Бум от спорни казуси може да залее Районния съд в Асеновград. Въпросът, който буди разнородни и противоречиви реакции, е кой точно носи наказателна отговорност за присъствието на момичета и момчета под 18 г. в дискотеки и барове през нощта. До момента две наказателни постановления – едно по Закона за закрила на детето и едно по Закона за здравето, вече са обжалвани. Казусът е един същ - пълнолетно лице е придружило трима тийнейджъри, след като е било упълномощено за това устно от родителите им.

Засечката е станала преди около два месеца при провеждане на полицейска акция, на която е присъствал и прокурор. Униформените са попаднали на непълнолетните в заведение след полунощ. При разпита и тримата са заявили, че са придружавани от един и същи човек, който пък било получил съгласието на техните родители. По-късно тройният придружител заявил, че всъщност нямал представа, че две от лицата са под 18 г. , но в съда те го опровергали.

За всяко от наказателните постановления придружителят има съставен акт за 300 лева. Санкцията е по реда за Закона за закрила на детето. В отделно заведените за всеки акт обжалвания обаче магистратите се произнасят различно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини