Даваме централен паркинг за пет лева на ден наем към хазната

       Паркингова зона край река Чая при моста на хотелски комплекс „Асеновец” да се отдаде на конкурс срещу годишен приход към общинската хазна за едва две хиляди лева. Това изненадващо предложение се огласи на сесията от председателя на комисията по общинска собственост Мюмюн Алиджик. Предложението бе в пълен противовес с официалната докладна записка на градоначалника д-р Христо Грудев, в която се настояваше за вариант открит търг с начална годишна цена от четири хиляди лева. Исканият годишен наем от две хиляди лева е твърде скромен, това прави отчетени пред хазната едва пет лева на ден, пресметнаха в залата граждани. Петдесет процента от тежестта при крайната оценка на бъдещите оферти да се пада на годишния наем и останалите да се оценяват от обещаните инвестиции, това бе предложението на Алиджик.

         Още преди седмица лично кметът д-р Христо Грудев даде да се разбере, че общината е готова да еволюира в предложението си и да се откаже от търг, а да отиде на вариант конкурс. Обяснението бе, че мястото на паркинга имало нужда от ремонт. Не се подкрепи от мнозинството на ГЕРБ- ДПС- Атака предложението на съветника от левицата Манол Генов : деветдесет процента от тежестта при оценка на офертите да се дава на годишния наем и само десет процента на инвестициите, защото  последните ще бъдат еднократни и далеч не толкова големи като необходимост. В край сметка предложението така и не стигна до никаква подкрепа, защото един глас не достигна да се подкрепи варианта за конкурс.

       Публична тайна е, че интерес към въпросната паркингова зона от над тридесет места зад хотел „Асеновец” имал съветникът от ДПС бизнесменът Орхан Каравели. Точно той е собственикът на новата дискотека и луксозен клуб, пред чиито врати е исканият паркинг. Защо общината ще иска инвестиции за ремонт на зоната там, като това трябва да бъде ангажимент на този, който при строежа развали асфалтовата настилка, заяви на сесията съветникът от БСП Божидар Малинов. Общината продължава да няма ясна и последователна политика за това как и срещу каква цена ще развива паркингите си, нито един от тях до момента не е отдаден официално, имаше един търг за паркинга пред МУЦ-а,  но до договор така и не се стигна преди месеци, припомнят общинари.

Елена Христова

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини