"Аеросмит" се връщат в студиото

Стивън Тайлър приключи успешно първия си сезон като съдия в шоуто "Американски идол" и се завръща в звукозаписното студио заедно с останалите членове на "Аеросмит", за да започнат работа над дългоочаквания им и дълго отлаган албум, предаде Ройтерс.

Китаристът на групата Джо Пери съобщи, че с останалите музиканти от "Аеросмит" планират през юли да се върнат в студиото, за да работят над новия си проект заедно продуцента ветеран Джак Дъглас. "Цялата банда ще се събере в студиото през втората седмица на юли заедно с Дъглас", пише Пери на страницата си в Туитър.

Новият албум на "Аеросмит" ще бъде записан в студиото в Масачузетс, което членовете на групата отварят преди шест години специално за работата си с Джак Дъглас, допълва БТА. По-рано през тази година музикантите имаха осемдневна звукозаписна сесия.

В нея обаче не участваше Джо Пери, който имаше други ангажименти. "Аеросмит" не са издавали албум с нов материал от 2001 г., когато пуснаха на музикалния пазар тавата си "Just Push Play", припомня агенцията.

Последвалите опити да запишат нова продукция бяха осуетени от здравословните проблеми и недоразуменията между членовете на групата. Отношенията между Стивън Тайлър и колегите му се изостриха през последните години заради желанието на фронтмена да се посвети на различни самостоятелни проекти. Участието му като съдия в шоуто "Американски идол" също не бе посрещнато с възторг от останалите членове на "Аеросмит". В поредния сезон на популярното реалити шоу Тайлър рекламираше дебютния си солов сингъл и автобиографичната си книга. "Аеросмит" ще прекъснат работата си в звукозаписното студио през есента за турнето им Южна Америка, което започва на 22 октомври в Перу.

След като приключат работата си над новия албум, членовете на групата ще изнесат поредица от концерти в САЩ. Джак Дъглас е продуцирал няколко албума на "Аеросмит", сред които "Get Your Wings" /1974/, "Toys in the Attic" /1975/ и "Rocks" /1976/. През 2004 г. продуцентът отново работи с групата над албума им с кавър версии "Honkin` on Bobo".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини