Двама задържани при акция "Гранатометите". Вестниците в неделя

„Труд": Двама задържани при акция "Гранатометите"

7 армейски гранатомета и повече от 1000 патрона от най-различен калибър са задържани при полицейска акция "Гранатометите", съобщи МВР. Заловени са две лица.
Операцията е на ГДБОП и ОД на МВР Пловдив.
Единият от задържаните е направил опит да скочи от четвъртия етаж и да избяга, но благодарение на бързите действия на полицаите притежателите на гранатометите са обезвредени и задържани.
„Тези количества - 7 гранатомета с боеприпаси, са достатъчни да се извършат много престъпления. Аз смятам, че това е поредният системен подход, който показва правоохранителната система и не само с това, което днес се случи в Пловдив, но и това, което се случи във Велико Търново, в Бургас - по наркоразпространението, с предотвратяването на контрабандата в Петрич."

„Стандарт": Данъчни с нощна стража срещу кръчми фантоми

Данъчните започват да работят нощно време. Те тръгват на хайки след 17,30 ч и през почивните дни. Голяма част от проверките вече ще се правят след края на обичайното работно време.
Причината за промяната в работния график са тарикатите търговци, които отчитат коректно оборотите си през деня, но спират да издават касови бележки след края на работния ден на НАП, обясниха от агенцията. Затова данъчните заедно с експертите на Главната инспекцията по труда (ГИТ) започват работа по тъмни доби в цялата страна и по Черноморието. Целта е да се заловят работници, които фиктивно се осигуряват на 4-часов работен ден, а в действителност работят много повече.

„Стандарт": Морето изхвърли шефа на "Градина"

Драмата с изчезналия концесионер на плажа на къмпинг "Градина" Виктор Боянов приключи. С траур. Морето изхвърли безжизненото тяло на 32-годишния мъж в петък вечерта. Виктор изплувал близо до мястото, откъдето миналата седмица потеглил с фаталния джет. Само на метри от безжизненото тяло е имало туристи. Полицаите са ги помолили бързо да напуснат, за да не стават свидетели на грозната картина. В късния следобед плажуващите вече се броели на пръсти. От полицията твърдят, че при първоначалния оглед не са забелязани никакви следи от насилие. По всяка вероятност Виктор Боянов е станал жертва на нещастен инцидент. Откриването на тялото му сложи край на всички спекулации, че концесионерът може да е отвлечен.
Предстои да се направи аутопсия на Виктор.

„24 Часа": Лошото време провали фестивал, авиошоу и балет

"Елевейшън" - фестивалът, рекламиран като най-големия у нас, който за първи път води само съвременни групи, спря без време.
Той продължи само ден и в събота бе прекратен заради силния вятър. Така никой не успя да чуе групите, предвидени за събота - "Сайпръс хил", "Търти секъндс ту Марс" , а "Джамирокуей" отмениха участие заради подутия глезен на певеца си още предния ден.
Лошото време провали и балет на открито в София. А 15 минути след началото на авиошоуто в Граф Игнатиево програмата на американската ескадрила Thunderbirds беше преустановена заради проливен дъжд.
Рязкото застудяване, придружено със силен вятър и гръмотевици бе причина за обявяването на код жълто за опасност в в 18 области в страната - Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Кърджали.
Ветровитото време се запазва и през следващите дни.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини