Близки и приятели казаха "последно сбогом" на Васа Ганчева

Множество близки, приятели, колеги и обикновени граждани се простиха с именитата ни журналистка Васа Ганчева.

На церемонията във фоайето на Народния театър дойдоха известни личности от културата, телевизията и театъра.

Културният министър Вежди Рашидов първоначално не пожела да разговаря с медиите заради начина, по който се отнесоха представители на една от телевизиите преди кончината на Ганчева.

"Не искам да говоря пред медиите, защото не е почтено. Васа показа синдрома на медиите. Тя е пример за голяма журналистка, за голяма режисьорка, преводачка. Жена, която е отдала целия си живот за нещо много положително, за това, което другите не са давали сметка - че не са посадили дърво", каза той.

Културният министър не спести критики към принизяването и омърсяването на достойните хора у нас. "Кажете ми има ли един човек, достоен българин, който не сме умърсили преди да го изпратим", заяви той.

Освен Рашидов сред дошлите на поклонението бяха актьорът Юлиан Вергов, певицата Богдана Карадочева, Дим Дуков, Хачо Бояджиев, Богдана Карадочева, Йорданка Христова, Емилия Радева и Васил Стойчев, Миряна Башева и Милена Йоич, Иван Попйорданов и Уляна Пръмова и много, много други.

Своите съболезнования и впечатления от покойната журналистка изказа и Стефан Димитров.

"София, улиците й, приятелите ти, ние няма да бъдем същите, Васе, след като тебе вече те няма. Твоят дом беше винаги отворен по всяко време, масата сложена и колко пъти сме плакали на рамото ти", каза композиторът в прощалното си слово.

Опелото в църквата "Свети Седмочисленици" бе от 13.30 часа, а погребението - от 15 часа в Централните софийски гробища.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини