По 100 нарушения на ден правят шофьорите в Пловдивско

За огромно съжаление, случаите на шофиране след употреба на алкохол продължават да са често срещани.

15 специализирани полицейски операции по линия на безопасността на движението бяха проведени в периода 29 - 31 юли на територията на област Пловдив от служители на районните полицейски управления и секторите "Престъпления по пътищата" и "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР, съобщиха от там. Проверени са 563 моторни превозни средства, установените нарушения са 301. Ето и някои от тях:

- 21 шофьори са карали с превишена скорост, 43 са извършили неправилно изпреварване, 10 са били неправоспособните водачи.

7 мъже са били заловени да шофират след употреба на алкохол:

- В неделя около 22 часа в село Труд Б.Т. /65 г./ е управлявал лек автомобил "Форд" с 1,68 промила.

- В събота около 19,30 часа в Стамболийски е бил задържан друг почерпен водач на "Форд" - К.Д. /47 г./ от Калояново шофирал с 1,81 промила.

- Отново в събота в Асеновград е заловен известният на полицията В.Т. /41 г./, който бил седнал зад волана на "Ауди" с 1,84 промила.

- В Пловдив пред хотел "SPS" е задържан В.Ж. /23 г./ от Осларка. Той управлявал колата си с 1,43 промила.

- Рекорд сред заловените пияни водачи за изминалия период държи А.П. /33 г./ от Анево, който управлявал в събота в селото си "Опел" с 2,60 промила.

- В петък около 1,30 часа служители на РУП - Труд са спрели за проверка мотопед с неустановена марка и без регистрационни номера, управляван от неправоспособния Т.К. /22 г./ от Съединение. Дрегерът отчел наличието на 1,42 промила алкохол в кръвта на младежа.

Образувани са 6 досъдебни производства, съставени са 84 акта и с фиш са били глобени 112 лица.



Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини