Партията на Меркел бе опетнена от секс скандал

Консервативната партия Християндемократически съюз (ХДС) на германската канцлерка Ангела Меркел бе опетнена от секс скандал, след като регионален партиен лидер подаде оставка заради връзка с 16-годишно момиче, предаде Ройтерс.

40-годишният Кристиан фон Бьотихер се оттегли от поста председател на ХДС в Шлезвиг-Холщайн. Връзката му с 16-годишното момиче не е незаконна, но предизвикала остри реакции в партията.

След кризисно заседание на ръководството на ХДС в провинциалната столица Кил представители на партията съобщиха, че Бьотихер ще остане лидер на парламентарната група на ХДС в провинциалния парламент. В провинция Шлезвиг-Холщайн ХДС управлява в коалиция със Свободната демократическа партия - либерали.

"Кристиан фон Бьотихер каза, че е подценил моралния компонент на връзката си", каза представител на ХДС. Социологическа анкета, чиито резултати бяха публикувани в петък, показа, че управляващата десноцентристка коалиция ХДС-СвДП отстъпва по популярност на евентуален левоцентристки съюз между социалдемократи и зелени, посочва Ройтерс.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини