Катинарите на любовта остават на Моста на влюбените

Един от мостовете на влюбените по света - този във Венеция. Властите там обаче взеха решение да премахнат катинарите по съоръжението

Усилен ремонт тече на Моста на влюбените в Пловдив. 125-метровото съоръжение ще бъде опасано с цветни гирлянди от светлини.

Както е известно на Гребния канал, където се намира мостът, ще се проведе европейското първенство по гребане.

Феноменът "любовни катинари" тръгна от Рим и покори младите по света. Те се втурнаха да "заключват" любовта си по мостове на реки в Русия, Германия, Дания, Италия, Сърбия, Унгария, та чак до Южна Корея. Преди около 4 години модата стигна и до Пловдив. И макар властите във Венеция да решиха да премахнат катинарите от тамошния Мост на влюбените, защото загрозявали Канале Гранде и Риалто, в града под тепетата са категорични, че няма да посегнат на този символ на дълбоките чувства. Работниците са получили изричното нареждане да не пипат стотиците свидетелства за обич, накачени по моста над Гребния канал.

На много от катинарите е отбелязана датата 14 февруари - Денят на влюбените, има написани инициали на влюбените двойки или дори целите им имета. И всичко това с една единствена надежда - да запазиш завинаги любовта на живота си. 


Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини