Пловдив пише до ДАНС заради миризмите в "Тракия"

Във връзка с множество подадени сигнали на граждани за наличие на неприятна миризма с неустановен произход, усетена в различни части на крайния пловдивски квартал Тракиs на 24 август, междуведомствена комисия е провела обследване. В комисията е имало представители от Регионалната екоинспекция, Областната администрация и такива от община Пловдив. Комисията е обходила обекти, разположени в района на Ягодовско шосе, в близост до микрорайоните в квартал „Тракия”, от които са подадени сигналите.

При проверките не се е установило наличие на миризми в обследваните райони на града и извънградски територи - на ПСОВ-Пловдив (извън границите на площадката не се усещат миризми), открит отводнителен канал Крумовски колектор, Южен отводнителен канал от Асеновградско шосе до Ягодовско шосе, животновъдна ферма и гъбарник, разположени на Ягодовско шосе. Не е констатирано нерегламентирано заустване на отпадни води или следи от струпване или заравяне на отпадъци.

Към момента на проверката, продължила над 4 часа, не е било установено наличие на неприятна миризма в близост до блоковете, от които са подадени сигналите на гражданите.

Днес общината в Пловдив изпраща писмо до екоотдела на ДАНС заради миризмите, за които се предполага, че идват от площадката, на която пречиствателната станция трупа утайките си, съобщи пловдивският зам.-кмет Александър Долев. Писма са изпратени и до Басейнова дирекция, ВиК и Министерството на екологията.

„Най-отговорно призовавам Нона Караджова да си свърши работата или пряко със заповед, или да оторизира РИОСВ – Пловдив да наложи санкция на ВиК ООД, защото това, което те правят, е безобразие“, апелира Долев.

         
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини