Допълнителни влакове Пловдив - Асеновград заради авиофеста

Холдинг БДЖ ЕАД ще осигури 12 допълнителни влака между Пловдив и Асеновград по повод фестивал, посветен на 100 годишнината от създаването на българската авиация, съобщават от БДЖ. На 3-и и 4-и септември ще има допълнителни крайградски пътнически влака, които ще се движат между двата града. Увеличаването на броя на влаковете по  направлението е заради предстоящото осмо издание на международния авиационен фестивал БИАФ 2011 - "Небе за всички", посветен на 100-годишнината от създаването на българската авиация. Домакини на авиационния фестивал ще бъдат 24-а вертолетна авиобаза "Крумово" и летище "Пловдив", което се намира до авиобаза Граф Игнатиево.
Влаковете ще пътуват по маршрут Пловдив - Граф Игнатиево - Асеновград, както и в обратното направление.

По тази причина шест от редовните влакове, които се движат всекидневно в участъка, ще пътуват с известни промени в своите разписания. Пет от тях ще заминават от всички гари по своя маршрут с от 2 до 14 минути по-късно от редовния си график, а един влак ще тръгва от Асеновград с 2 минути по-рано от обичайното си разписание.

За подробна информация клиентите на БДЖ могат да се обръщат към гишетата „Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини