244 нови фирми на Есенния панаир в Пловдив

244 фирми, сред които 150 чуждестранни, ще се представят за първи път на предстоящия Международен технически панаир. Други 108 компании се завръщат след краткотрайно прекъсване на участието си заради кризата. Това стана ясно на пресконференция в Международен панаир Пловдив, който организира най-голямото изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа.
Големият брой нови и завърнали се изложители е резултат от усилията ни да предоставим по-атрактивни условия за участие, обясни изпълнителният директор на панаира Богомил Бонев. Според заявките може да се очаква и рекорд по сделки, добави той.
884 директни изложители и 590 представени фирми от общо 44 държави  ще се включат в ЕСЕН 2011, по предварителни данни. Чуждестранните експозиции са по-големи по размери в сравнение с миналата година като ръстът на ангажираните покрити изложбени площи е 23%.  Над 80 новости, от които 31 световни и 12 европейски, ще бъдат показани на 67-ото издание на Международния технически панаир от 26 септември до 1 октомври в Пловдив.
Страна партньор е Русия, нейното присъствие е много авторитетно и много важно за българския бизнес, подчерта Богомил Бонев. Опитът на България и Русия в разработването на модерни технологии и продукти ще бъде във фокуса на Иновационния форум, който ще се проведе на 26 и 27 септември.
Акцент на ЕСЕН 2011 е зеленият бизнес.  На него е посветен и Денят на зелената енергия, който се организира за първи път от Енергийна агенция-Пловдив и панаира на 28 септември. Ще бъдат обсъдени проблемите с качеството на въздуха в 30 града у нас, възможностите за въвеждане на по-чисто отопление и по-чист транспорт, промените в климата и свързаните с тях предизвикателства, обясни Клементина Хаджиева, експерт в агенцията.

Близо 50 събития – конференции, семинари, презентации, бизнес форуми, консултации и дискусии, са предвидени в деловата програма на Международния технически панаир.

Панаирът се открива на 26 септември и ще продължи до 1 октомври.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини