Вуйчото на Ангел: Реакцията на властите е лицемерна

Хиляди се сбогуваха с Ангел Петров

5 дни след убийството на Ангел Петров и протестите след ексцесиите в Катуница Кирил Рашков, известен като цар Киро, беше задържан. Срещу него са повдигнати обвинения за заплахи за убийство.

В Районното управление на полицията в Асеновград са подадени три жалби и сигнал до телефон 112 от бившата кметица на Катуница София Христева, синът й Веселин Христов и Иванка Петрова, настойница на Ангел. По данни на прокуратурата, сигналът е подаден от Веселин Христов, вуйчото на Ангел. Той твърди, че не един, а три сигнала за заплахи за убийство от Кирил Рашков е подал в РУП -Асеновград. Христов заяви, че никой не му е осигурил защита след подадените сигнали и жалби. Христо е категоричен, че убийството на племенника му е поръчково.

"Сутринта бях извикан в районното в Садово, за да дам обяснения във връзка с разправия от предишната вечер, на която станах свидетел, между две момчета от селото и Рашков и фамилията му. Разправията не беше нищо особено, ставаше дума за някакви детски взаимоотношения, но може би Рашков беше попресилил нещата. След това, прибирайки се, пред дома ми, Рашков, явно беше разбрал отнякъде, че съм давал обяснения пред полицията, ме пресрещна с джипа си, в който беше с дъщеря си и внука си, засече ме и започна да ми отправя директно заплахи за убийство. Каза "ще убия и теб", искаше да убие и приятелката ми, която беше с мен, каза "първо ще ви избода очите, но казвай първо къде е майка ти, за да убия първо нея". Аз му казах, че я няма вкъщи, скрих, в този момент чух, че приятелката ми се обажда на тел. 166. Когато Рашков също чу, потегли, но каза, че ще се върне скоро, за да си разчисти сметките", каза Веселин Христов.

Това става на 23 септември на обяд - в колко часа?

Сигналът за разправията беше подаден около 12.00 - 12.30 часа. След което аз се обадих на нашия квартален, за да търся спешна защита за себе си и семейството си. Той каза, че трябва да подам жалба в Асеновград. Попитах го дали да тръгвам, или те ще ме закарат. Те казаха, ако искам да отида, но нямало особено голям смисъл да подавам тази жалба веднага, защото предстоят четири почивни дни, в които няма да има кой да се занимава с тази жалба, и е по-добре да отида след празниците. Мен ме беше страх и реших да отида, намерих дежурния офицер в Асеновград и подадох жалбата. Попитах дали трябва да са две отделни жалби, защото и съпругата ми беше изплашена, каза, че не е необходимо да са две жалбите. Попитахме дали ще ни защитят, той каза, че това ще се прецени и ако е нужно, ще ни бъде осигурена защита.

Беше ли ви осигурена защита?

Не ни беше осигурена защита под каквато и да е форма. Единствената намеса на полицията беше тази, че към 17 часа, два часа преди да загине Ангел, дойдоха двама униформени и ни предупредиха да не се занимавам по никакъв начин с Рашкови, да не ги притеснявам. Когато се опитах да им обясня, че не аз съм този, който ги притеснява, че ме е страх, те ми казаха да не им говоря врели-некипели и да не ги правя на баламурници.

Източник: Дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини