Внукът на Цар Киро се предаде

Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, който бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал. Това съобщи за Фокус районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Жалбата за заплахата, отправена минути преди прегазването на 19-годишния Ангел от Катуница, е подадена от Веселин Христев, калеко на убитото момче. Все още от полицията няма информация за начина на залавянето му.

Той се е явил сам във Второ полицейско управление с адвокат.

Полицията няма данни Рашков да е бягал и да е ходил в чужбина, каза старши комисар Тодор Чонов, директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив. Това предстои да бъде изяснено допълнително.

В момента внукът на Кирил Рашков е задържан с полицейска мярка задържане за 24 часа, предстои да му бъде повдигнато обвинение и да му бъде взета мярка задържане за 72 часа по проверката на Районна прокуратура в Асеновград, информира Фокус.

По-рано днес Под тепето съобщи, че задържането на Рашков е въпрос на време. По тяхна информация прокуратурата е водила преговори с адвоката му за доброволното предаване на Рашков-младши.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини