Учители празнуваха 60 годишен юбилей с кандидатът за кмет Дора Янкова

На двама юбиляри, изучили три поколения в селското училище на Търън, гостува днес кандидатът за кмет Дора Янкова. 60-годишният юбилей на Емил и Светла Грошеви от смолянското село, съвпадна с Международния ден на учителя.

 Дългогодишните учители, които излизат в пенсия събраха на тържество колегите  си от Основно училище „Стою Шишков“ и приятели.

Кандидатът за кмет честити годишнината на двамата юбиляри, които са сред най-дългогодишните просветни дейци в Търън. Учителите от Основно училище „Стою Шишков“ благодариха на Янкова за подкрепата, която общината по време на нейното управление е оказвала на учебното заведение. „Смолян е от малкото общини в страната с образователна политика“, категорични бяха педагозите, особено благодарни, че школото вече е в категорията на защитените.

Янкова заяви пред учителите, че в следващия мандат подкрепата за силно и качествено образование ще продължи. Освен санирането и модернизирането на останалите бази, приоритет ще бъде и квалификацията и преквалификацията на учителите по различни програми. „Ще продължим да подкрепяме финансово учебните заведения в селата, дори в тях да има 50 или 30 ученика, защото едно село има дух, когато има училище“, бяха думите на Янкова, които предизвикаха бурни аплодисменти.

Кандидатът за кмет каза още, че ярък пример за политиката в образованието е възстановеното училище в село Арда, където въпреки кризата е изградена нова и модерна база. „Труда на учителите трябва да бъде уважаван и отчитан, защото вие сте съвременните будители, вие сте хората, които възпитавате и образовате поколенията в Родопите“, каза още Янкова.

По случай Международния ден на учителя от името на Дора Янкова и кандидатите за общински съветници на БСП, беше изпратен поздравителен адрес до всички учебни заведения в общината.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини