Ден за размисъл преди избори 2 в 1

Днес е ден за размисъл преди местните и президентски избори, които ще се проведат утре - 23 октомври.

Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди датата на изборите. Също така не може да се излъчват под каквато и да е форма резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите.

Забраната важи от деня за размисъл до обявяване края на изборния ден в неделя.

За осигуряване нормалното провеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за общински съветници и кметове на 23 октомври в Главна дирекция "Охранителна полиция" при МВР е създадена организация, която да позволи всички да упражнят правото си на глас в спокойна обстановка.

Паркирането на автомобили и оставянето на вещи без надзор в непосредствена близост до изборните места също няма да е позволено.

От ведомството припомнят и забраната за поставяне в деня на вота на агитационни материали на в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборната секция.

При установяване на такива материали СИК трябва веднага да ги отстрани, при необходимост и със съдействието на полицията.

От МВР призовават гражданите, ако станат свидетели на купуване и продаване на гласове, да подадат сигнал в съответното районно управление или полицейските служители, намиращи се в близост до секциите.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини