-1 °C

Читалище ли е "Родолюбие" или сцена от "Ледена епоха"?

В една следваща серия на култовия "Ледена епоха" читалището в Асеновград може спокойно да бъде част от сцените, където да се изявяват катерицата Скрат, мамутът Мани и ленивецът Сид.

"Наредил съм проверка, която са установи начина на отопление на читалище "Родолюбие" и възможностите за решаване на проблема", информира асеновградският градочалник Емил  Караиванов. "Проблемът" в случая е кучешкият студ, който присъстващите на различни културни събития асеновградчани са длъжни да търпят стоически и то не от днес или вчера. "Читалището е наполовина газифицирано. В отделни случаи се ползват климатици, но те в никакъв случай не могат да отоплят цялата зала", коментира кметът и съобщи, че съвсем скоро се очаква решението на Върховния административен съд по отношение  собствеността на читалището. "След като стане ясно чия собственост е "Родолюбие" ще мислим за конкретни мерки", уточни той.

Проблемът със салон обаче, където единственото в града могат да бъдат гледани столични театрални постановки и концерти, не е само на тукашните любители на изкуството.  Искаме да ни гостуват национални знаменитости и те ни гостуват - Асен Блатечки, Елена Петрова и други идоли на младите и не чак толкова младите асеновградски фенове дойдоха. И си изиграха прекрасно ролите, въпреки почти минусовите градуси в залата. Но не защото не им направи впечатление, а защото са професионалисти и защото знаят прекрасно, че последният "виновен" в случая е вярната им публика. Прекрасната Елена Петрова не издържа обаче и изрази гласно искреното си възмущение си от липсата на отопление и от ниските температури, които сякаш канят създателите на "Ледена епоха" да помислят къде точно да се развива действието в следващата серия от култовата поредица с упоритата и глуповата катерица Скрат.

Апропо, кметът Караиванов имаше лично "честта" да постои в тази близка до сибирското лято обстановка. В понеделник, по време на концерта, посветен на Деня на християнското семейство, и на него му се наложи да подиша същия въздух, който дишат неговите съграждани и столичните актьори. Естесвено, че не е останал доволен от перживяването. Няма и как да е иначе. Но пък така поне сме сигурни, че налице вече е и личният мотив - жизнено нужен у нас, за да се свърши някоя работа навреме и качествено. Оставаме в очакване на топлото. В най-лошия случай - на пролетта.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
17 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
17 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
17 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
17 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
17 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
17 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
17 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
17 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
17 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
17 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
17 яну 2021
Последни новини