20 °C

Читалище ли е "Родолюбие" или сцена от "Ледена епоха"?

В една следваща серия на култовия "Ледена епоха" читалището в Асеновград може спокойно да бъде част от сцените, където да се изявяват катерицата Скрат, мамутът Мани и ленивецът Сид.

"Наредил съм проверка, която са установи начина на отопление на читалище "Родолюбие" и възможностите за решаване на проблема", информира асеновградският градочалник Емил  Караиванов. "Проблемът" в случая е кучешкият студ, който присъстващите на различни културни събития асеновградчани са длъжни да търпят стоически и то не от днес или вчера. "Читалището е наполовина газифицирано. В отделни случаи се ползват климатици, но те в никакъв случай не могат да отоплят цялата зала", коментира кметът и съобщи, че съвсем скоро се очаква решението на Върховния административен съд по отношение  собствеността на читалището. "След като стане ясно чия собственост е "Родолюбие" ще мислим за конкретни мерки", уточни той.

Проблемът със салон обаче, където единственото в града могат да бъдат гледани столични театрални постановки и концерти, не е само на тукашните любители на изкуството.  Искаме да ни гостуват национални знаменитости и те ни гостуват - Асен Блатечки, Елена Петрова и други идоли на младите и не чак толкова младите асеновградски фенове дойдоха. И си изиграха прекрасно ролите, въпреки почти минусовите градуси в залата. Но не защото не им направи впечатление, а защото са професионалисти и защото знаят прекрасно, че последният "виновен" в случая е вярната им публика. Прекрасната Елена Петрова не издържа обаче и изрази гласно искреното си възмущение си от липсата на отопление и от ниските температури, които сякаш канят създателите на "Ледена епоха" да помислят къде точно да се развива действието в следващата серия от култовата поредица с упоритата и глуповата катерица Скрат.

Апропо, кметът Караиванов имаше лично "честта" да постои в тази близка до сибирското лято обстановка. В понеделник, по време на концерта, посветен на Деня на християнското семейство, и на него му се наложи да подиша същия въздух, който дишат неговите съграждани и столичните актьори. Естесвено, че не е останал доволен от перживяването. Няма и как да е иначе. Но пък така поне сме сигурни, че налице вече е и личният мотив - жизнено нужен у нас, за да се свърши някоя работа навреме и качествено. Оставаме в очакване на топлото. В най-лошия случай - на пролетта.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини