Разписания за автобусите в Асеновград ще има, въпросът е кой ще ги сложи

Един от проблемите по отношение на градския транспорт в Асеновград скоро ще намери своето решение. Основания за това са думите на кмета Емил Караиванов на последната му среща с журналисти. Пред пишещите той заяви категорично, че ако превозвача "Комексмаш" не се съгласи да сложи разписания по спирките, то общината ще го направи за нейна сметка. Толкова дълго неразрешения въпрос увисна съвсем без отговор, след като неотдавна се разбра, че конкурс за отдаване на спирките в града няма да има. Причината - липсата на инвеститорски интерес.

По думите на градоначалника общината е готова да поеме за своя сметка и евентуалното контролиране с GPS-система на движението и спазването на графика на колите на фирмата.

Заради зачестилите сигнали за нарушения в градския транспорт Емил Караиванов и собственикът на фирмата Васил Пиронков са провели разговор, при който превозвачът е бил уведомен, че общинска администрация е установила нарушения в изпълнението на договора. За част от тях вече има и наложени глоби.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини