Хванаха пиромана от „Западен парк". Преглед на националния печат

„Стандарт": Бойко: Извинете се на Дянков

Всички, които са искали оставката на министъра на финансите Симеон Дянков, да му се извинят веднага. Затова настоя премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща между бизнеса и правителството. "И на мен да се извинят, че ме тормозят да го махна", подчерта Борисов. Повод за призива на Генерала стана поредното съобщение на рейтинговата агенция Moody`s, която посочи България като пример за финансова дисциплина. През юли България стана единствената страна в ЕС, на която бе повишен кредитният рейтинг от започване на кризата през 2007 г. "Тази година е на Дянков - да се гарантира финансовата стабилност, 2010 г. беше на Росен Плевнелиев, а следващата ще е на Трайчо Трайков", заяви още Борисов.

„Новинар": Хванаха пиромана от „Западен парк"

Полицията залови пиромана, който подпали три коли в нощта срещу понеделник. 33-годишният мъж с инициали В. Н. е криминално проявен и е известен с прозвището Куката. Мъжът е заподозрян за палежите на леките коли в жк „Западен парк" в столицата. На задържания е повдигнато обвинение и ще остане в ареста за 72 часа, съобщи пред „Фокус" шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Униформените издирват евентуалните му съучастници. „Действията на полицията по разкриване на извършителите на останалите палежи на леки коли в столицата продължават", съобщиха от МВР. Старши комисар Йорданов поясни, че сигналът за палежите в нощта на 11 срещу 12 декември е получен в Трето РПУ около 3,22 часа.

„24 Часа": Стачката в БДЖ продължава - законна или не

Вече 20-ти ден продължава стачката на железничарите. И днес влаковете няма да се движат от 8:00 до 16:00 ч., както в предишните дни от протеста.

От 24 ноември насам работниците и служители в БДЖ стачкуват по 8 часа на ден. И тази сутрин ръководството на БДЖ за пореден път обяви, че стачката е незаконна. „Тя убива БДЖ", заяви в интервю за БНТ председателят на Съвета на директорите на БДЖ, Владимир Владимиров. Той обяви, че протестиращите железничари са все по-малко. По думите му от стачката страда цялото българско общество и дружеството вече е натрупало 2,5 милиона лева загуби. „Единствено синдикални лидери стачкуват понастоящем", добави Владимиров.

„Дума": Бензинджии викат Дянков на разговор

Над 50 собственици на малки бензиностанции от цялата страна се събраха на протестен митинг в Стара Загора заради изискването да бъдат монтирани до края на март нивомери на всички резервоари за съхраняване на горива. Те огласиха писмо до бюджетната комисия в парламента и настояха за спешна среща с министъра на финансите Симеон Дянков, за да му обяснят, че поправката в закона, която ги задължава да инсталират скъпоструващите измервателни прибори, е безумна.

Между 15 и 22 000 лв. струва монтирането на подобно съоръжение. В национален план сумата надхвърли 38 млн. лв., които на практика ще бъдат приход за една-единствена фирма, лицензиран вносител на нивомерите, обяви притежателят на две малки бензиностанции в София и Казанлък Ивайло Николов. Сметката потвърди и колегата му от Стара Загора Динко Денев.

„Труд": Край на пушенето от 1 юни 2012 г.

От 1 юни догодина влиза в сила тоталната забрана за пушене на закрити обществени места като ресторанти, кръчми, барове и др.

Такава промяна в Закона за здравето ще внесе министър д-р Стефан Константинов на редовното заседание на кабинета, научи "Труд".

За въвеждането на мярката през 2012-а се разбраха още през лятото д-р Константинов и премиерът Бойко Борисов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини