Винзаводът ни стана фаворит на Микеле Плачидо

Една от най-успешно представителите се държави на филмовия фестивал Cinecibo /Чинечибо/, провел се наскоро в италианския град Пестум, се оказа България. Страната ни взе участие като представи отбрани видове вина на изба "Асеновград", оценени като вина с добри вкусови характеристики и богата гама.

Cinecibo е филмов фестивал на гастрономическа тематика, който съчетава по уникален начин магията на киното и иновативността в средиземноморската кухня. В основата на проекта е историческа връзка между храната и филма, позволяваща чрез използването на изображение и думи да се предават послания до младите поколения. Основната цел е да се обогати и подобри културата им на правилно хранене с помощта на аудиовизуални произведения. По време на феста италиански специалисти в гастрономията представиха съчетание на наши родни вина с типична италианска кухня. Страната ни взе награда за най-добър филм на тематика кино-храна, озаглавен "Суфле да море" в участието на Димитър Рачков.

Специален гост на събитието бе Микеле Плачидо, който е почетен председател на фестивала. Единственият щанд, който италианската кинозвезда посети, бе този на България. За подарък актьорът, познат у нас като смелия комисар Корадо Катани от култовия  "Октопод", получи бутилка "Мавруд Асеновград".

К.Нешева

Снимки: Винзавод Асеновград
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини