До довечера половин метър сняг, утре-лед

Снегът още сега затруднява до крайност движението, дори и по централните булеварди

25 сантиметра сняг е паднал до обяд в Хасково, съобщиха от хасковската синоптична станция. Интензивните снеговалежи ще продължават през целия ден и едва за новогодишното хоро се очертава спиране. С това темпо, количествата паднал сняг ще се удвоят, предполагат синоптиците. След полунощ отново ще започне да превалява. Утре постепенно преваляванията ще спрат, за сметка на това ще застуди до минус 3 грасуса. В момента сме около нулата до плюс 1 градус.

Интензивният снеговалеж натовари до максимум снегопочистващата техника на Екопрогрес. Снегорините полагаха кански усилия да изчистят поне главните пътни артерии на Хасково. Поне засега, резултатът е задоволителен. По малките улички обаче, хората не разчитаха на моторизирана техника и всеки се залавяше за греблото. Огромен брой закъсали автомобили блокират периодично движението по улици като "Найчо Цанов", "Зайчар", "Веслец", "Червена Стена", "Страшимир", пресечки на "Кирил и Методий" и прочие. Положението навсякъде е почти същото, що се отнася до крайните квартали, свидетелстват наши читатели. Шофьорите обаче бяха търпеливи. На "Червена стена", рано излезли с колите си хора, заварваха на връщане затрупани подстъпи към гаражите си. Слизаха и хващаха греблата. Движещите се зад тях автомобили търпеливо изчакваха.

По областната пътна мрежа положението е под контрол, свидетелства началникът на областното пътно инж. Живко Боговски. С изключение на общините Любимец и Свиленград, където продължава да е сухо, навсякъде в областта вали сняг. Снежната покривка е около 10 сантиметра. Засяга няма закъсали тирове или камиони, които да блокират движението. Интензивно се чисти и опесъчава. Въведено е ограничение за движението на тежкотоварни камиони-без ремаркета и полуремаркета и задължително с вериги.

Снегът зарадва най-вече децата. Младо семейство предприе сутрешна разходка с шейна, възседната от малко момиченце. Детският снегоход е удобен за слизане с мъниците и много полезен при изкачване, особено ако е натоварен с подаръци :)

Г.Христов

Екопрогрес чисти, та пушек се вдига
Преносима снежна покривка
По страничните улички гражданите се заловиха с почистването собственоръчно
Магазините направиха добри обороти от гребла за сняг
Снегът не спря новогодишното пазаруване
Най-щастливите от снега
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини