2 °C

Кой е кметът на Асеновград? Според сайта на общината, такъв няма

В сайта на община Асеновград няма официално представено дори името на кмета

Два месеца след балотажа и четири дни сред началото на новата година, всеки, който няма честта да е асеновградачанин, трудно ще намери отговор на въпроса "Кой е кметът на Асеновград?". Причината за това, както ще разберете след малко, е повече от елементарна и лесно отстранима /или по-скоро поправима/, но явно в местната управа така стеклата се ситуация не е кой знае какъв проблем. Става дума за това, че на официалния сайт на общината продължава да липсва каквато и да било информация за новоизбрания, но вече близо 60 дни кмет на Асеновград. Няма дори имената му, макар че, съдейки от опциите за посетителите, те би трябвало да видят там снимка на д-р Емил Караиванов, кратка биографична справка и дори обръщение от негова страна. Да, ама не, както казваше винаги на място доайенът на родната журналистика бай Петко Бочаров. Нищо подобно няма да откриете на електронната страница на местната управа. И ако за избирателите на д-р Караиванов липсата на подобни данни да не е някаква особена драма, то за всеки по-любознателен българин от друг град тя си е от съществено значение. В крайна сметка ни софиянец, ни хасковлия, ни варненец, ни дори редовият пловдивчанин ще разберат кой е асеновградският градоначалник. Защото единственото официално място да попълнят знанията си с този факт е точно официалният сайт на общината. Допускаме все пак, че в дните след силно напрегнатите избори и в последвалите ги подготовка и тупурдия около коледно-новогодишните празници на хората, отговарящи за този вид дейност, им е липсвало време да уведомят публично в световната мрежа, че кметът на Асеновград се казва д-р Емил Викторов Караиванов, невролог, роден на 17 май 1968 г., ексобщински съветник от БСП и т.н. и т.н. Сега обаче, след като празниците отшумяха и 2012-та е вече тук, е редно същите тези лица най-сетне да се раздвижат и да го направят. Докторът-кмет пък е време да се позамисли за кратко и смислено обръщение към асеновградчани, а и не само, което да бъде публикувано в www.assenovgrad.com възможно най-скоро. Все пак признайте, че ще бъде, меко казано, смешно, ако някъде в средата или дори, не дай Боже, в края на мандата на общинския сайт цъфнат подобни думи. Добре поне, че в прессъобщенията не пропускат да споменат името му. Неговото, на кмета на община Асеновград, на д-р Емил Караиванов. Ако обаче служителите му са на мнение, че интересуващите се могат просто да попитат чичко Гугъл: "кмет, Асеновград?", то тогава едноименната секция на въпросния сайт трябва също така просто да отпадне, защото се обезмисля. А има ли смисъл от нещо безсмислено?

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
21 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
21 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
21 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
21 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
21 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
21 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
21 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
21 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
21 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
21 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
21 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
21 яну 2021
Последни новини