Пипнаха рецидивистка-измамница, вършала и из Асеновград

Снимка: МВР

Заловена е обявена за издирване за серия от измами 47-годишна велинградчанка. Стефка Содева бе търсена под дърво и камък от полицията в Асеновград, Казанлък, Русе и София. Преди ден около обяд в района на Орлов мост служителите на реда засекли мерцедес, в който пътували измамницата, приятелят, й с когото живеела О.Г. на 49 г., и техен приятел 46-годишен руски гражданин, криминално проявен. Тримата са задържани и отведени в полицията. При обиск в О.Г. служителите намерили 500 лева, а при претърсване на колата, открили незаконен пистолет, скрит в резервната гума. Последвало претърсване и в апартамента, където живеели Стефка и приятелят й. Оттам са иззети над 20 банкови извлечения за преводи от български и чужди граждани на името на Содева. Сумите били различни – от 50 до 200 евро. Полицаите се натъкнали и на тефтер, където най-подробно дамата записвала всяка "сделка".

 До залавянето на рецидивистката се стигна след множество сигнали на ощипани от нея, включително и на асеновградчанин. В средата на ноември в офис в центъра на Асеновград тя се представила за туроператор за организиране на почивки на руски туристи и успяла да измами 49-годишен наш съгражданин с 300 лева. Само няколко дни по-късно мъж от Самоков също сигнализирал, че е станал жертва на измама, която се оказала идентична с приложената на асеновградчанина. Самоковецът притежавал къща в планинското градче, която давал под наем. Непозната жена установила контакт с него и му обяснила, че е видяла обявата по интернет. В разговора успяла да го заблуди, че може да му осигури богати руски наематели, които да му плащат солиден наем. Убедила го и да открие сметка в банка, на която да му преведат първия транш от 25 000 лева. Нищо неподозиращият мъж дори и дал поисканите от нея 800 лева, с които тя твърдяла, че ще закупи за бъдещите наематели водка с измисленото от нея име "Руская дорога". Два дни по-късно, след като многократно проверявал банковата си сметка, която била празна, потърпевшият самоковец се усетил, че е жертва на измама.
В хода на разследването криминалистите попаднали в следите на въпросната "непозната" измамница - 47-годишната Стефка Содева от Велинград. При установяването на самоличността й се оказало и, че хитрата дама се движи с лизингов Мерцедес С 200 и ползва още две лизингови коли от същата марка. Заедно с приятеля си се подвизавала в столичния квартал "Люлин" и вече е била осъждана.
Установено е още, че е била близка приятелка със задържаната преди дни в приемната на МВР Рени Пешова. След задържането на Содева и О.Г. за 24 часа, с постановление на прокуратурата, дамата остава в ареста за още 72 часа. Разследващият екип работи по документиране на престъпната им дейност. По случая се води досъдебно производство.

Граждани, които са станали жертва на ловката измамница могат да подават сигнали в най-близкото поделение на МВР или на телефони 944 15 01 и 982 59 21.

Анонимността им е гарантирана.       

 

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини