158 новородени са проплакали в Пловдивско през първите дни на 2012-та

158 са новородените в Пловдивско момиченца и момченца от началото на годината до 13 часа днес. Това показва справката в електронния регистър за ражданията, който вече е достъпен и на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Всеки, който проявява интерес, може да види какъв е броят на новородените бебета общо в цялата страна, както и за всеки отделен регион. До 13 часа в страната са регистрирани близо 1300 раждания, като най-много от тях са в София-град - 348, областите Пловдив - 158 и Варна - 101. Най-малко бебета за първата деседневка на 2012-та са проплакали в родилните домове във Видин, Перник, Враца и Смолян. Във всяка от четирите области на бял свят са се появили под 20 деца. Кърджали може да се "похвали" с 20 новородени. Всички те обаче са доста по-напред от рекордьорите по ниска раждаемост Габрово и Разград, където за периода са родени едва по 5 деца.

В регистъра всяка болница с АГ-отделение трябва да подава информация за мястото, датата и часа на раждането, данни за майката и за детето - пол, килограми, състояние, ръст, както и как е протекло самото раждане. Достъп до пълната информация в регистъра има МЗ.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини