Търси се най-доброто домашно вино реколта`2011

Всеки, който иска да се включи в тазгодишния Конкурс за най-добро домашно вино, реколта`2011, трябва да направи предварителна заявка за това, съобщиха от община Асеновград. Регистрацията за участие става в стая 405 на местната управа, като срокът за това изтича на 16 януари, понеделник. Самият конкурс ще се проведе на 31 януари в ресторант "Асеновец". Наградният фонд е същият като миналогодишната винена надпревара. Победителите ще си разделят 430 лева и 50 литрово буре. За червените вина наградите са три. Голямата от 100 лева и бурето, 80 лева за второ място и 60 лева за третото. Предвидени са и 5 поощрителни награди от по 20 лева.

За белите вина има само една награда от 50 лева. Ще бъде излъчен и победител на публиката с награда от 40 лева.

Регламентът за участие изисква вината да са реколта`2011, да са бистри и наляти в стъклени бутилки, да са собствено производство, да не са от грозде от директни сортове и да не са изкуствено ароматизирани. Производителите задължително трябва да посочат сорта, от който е произведено виното, както и да притежават минимум 30 бутилки от всеки предложен от тях продукт. Проби трябва да бъдат представени минимум 15 дни преди датата на конкурса.

Най-доброто вино ще бъде определено от дегустационна комисия от специалисти от Националния институт за изследване и контрол на вината и спиртните напитки в София, пловдивския Университет по хранителни технологии, Изпълнителната агенция по лозата и виното и "Винзавод" - Асеновград.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини