8 °C

Преструктурирането на община Асеновград остава в бъдеще време

Въпреки обещанията, че новата общинска структура ще е бъде публично оповестена до края на месеца, информацията за това в какво точно се състои нейното преструктуриране остава неясна. Известно е, че съкращаването на бройки и сливането на отделни дирекции и отдели вече са подготвени на хартия. Защо тогава обсъждането им в местния парламент отпадна като точка от дневния ред на редовната януарска сесия е загадка. Засега. Тъй като официално обяснение от страна на ръководството на общината липсва. Разбира се, подобно нещо не може да се крие или отлага дълго време и причините, а и самата структура, скоро ще станат известни на обществото. На кметския брифинг преди седмица бе обещано, че подробности по преструктурирането ще бъдат изнесени пред медиите на следващата пресконференция. Срещите на д-р Емил Караиванов и на хора от екипа му с журналистите обичайно се състоят всеки вторник преди обяд. Вчера обаче всички пишещи получиха на и-мейлите си кратко съобщение, състоящо се от едно-единствено изречение: "Уважаеми колеги, във вторник, 17 януари, редовният брифинг на ръководството на Община  Асеновград няма да се състои." Пресцентърът на общината си бе свършил работата. Макар от едното уважение към колегите и труда им пресслужбата можеше да уточни защо въпросната среща няма да се състои. Не че е длъжна да обяснява надълго и нашироко, но едно простичко "поради спешни служебни ангажименти на кмета" щеше да свърши работа.

Ето как и днес няма да разберем колко бройки служители и дирекции ще бъдат резнати с цел оптимизация и по-добра функционалност на общинската администрация. Въпросът и отговорите на него остават да висят в бъдещо време. така кой точно ще си ходи или ще мине към друго съществуващо вече звено най-вероятно ще стане известно следващия месец. Структурните промени трябва да бъдат узаконени от Общинския съвет, а, както вече стана ясно, това на януарската сесия няма да се случи. Освен ако не бъде свикана извънредна такава специално за целта.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
06 апр 2020
Последни новини