Цар Киро заплашвал: Аз не бия, аз направо убивам

„Аз не бия, аз направо убивам. Ще ви продам децата за проститутки”, казал Кирил Рашков на Веселин Христев. Това разказа пред Асеновградския районен съд Христев, след като магистратите дадоха ход на делото срещу ромския бос. Процесът тръгна четири месеца след убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на Павел от Катуница и последвалите протести.
Цар Киро е обвинен за закани за убийство на Веселин Христев и приятелката му Иванка Петрова на 23 септември. За такова престъпление законът предвижда до 6 години затвор.

Жителите на Катуница се страхуват от Кирил Рашков, каза още в съдебната зала Христев, който е вуйчо на Ангел, предаде "Фокус".
Делото започна с разпити на свидетели, съобщи Дарик радио. Ще бъдат разпитани 12 души. Цар Киро ще дава обяснения след тях, предаде БГНЕС.

Трима адвокати, един от които Хари Харалампиев, го защитават.
Те поискаха да бъде направен съдебен експеримент, за да се установи дали Рашков е посегнал към нож по време на инцидента. Ако това е калъф на телефон, то това не е можело да се смята за заплаха, каза адвокат Васил Марков.
В 12,27 ч. на 23 септември Петрова подава сигнал на телефон 112, че Рашков я заплашва с убийство. Според адвоката му Даниел Ангелов му минута по-късно клиентът му също се обадил на спешния телефон и казал, че го заплашват с убийство. От запис на охранителната камера се вижда, че Рашков посяга към кръста си, вади нож и заплашително го размахва пред лицата на Петрова и Христов.

Иванка Петрова и Веселин Христов поискаха, освен като свидетели и потърпевши, да бъдат разпитани и като граждански ищци. Те предявиха искове от по 10 000 лв., които да им бъдат изплатени от Рашков за причинени неимуществени вреди.

Почти цялата фамилия Рашкови присъства на заседанието.

Пред сградата на районния съд в Асеновград днес се събраха жители на с. Катуница.

Рашков е в ареста от края на септември миналата година, няколко дни след убийството на Ангел. На 22 декември съдът не уважи искането за по-лека мярка заради влошеното му здравословно състояние. Тогава бе представена тройна медицинска експертиза. Магистратите решиха, че остава опасността Рашков да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според Хари Харалампиев решението на съда и мнението на експертите, изготвили експертизата, са под влияние на общественото мнение.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини