Western Digital ще възстанови производствените си мощности до септември

Western Digital обяви, че възнамерява до месец септември тази година да възстанови пълния си капацитет за производство на твърди дискове, като отново започне да произвежда обемите отпреди наводнението в Тайланд. През следващите месеци компанията смята да възстанови производството в две от своите фабрики до нормалния им капацитет. Дотогава обаче вероятно недостигът на магнитни носители ще продължи да съществува.
"Сега сме си поставили за цел да се върнем към предишните обеми доставки за възможно най-скорошна поддръжка на нашите потребители", каза Джон Койн, главен изпълнителен директор на Western Digital, и добави, че наводнението е намалило с 30% производството на твърди дискове на компанията.
В началото на декември Western Digital съобщи, че скоро ще възобнови производството в един от заводите си в тайландския град Банг Па-Ин. Компанията е демонтирала цялото наводнено оборудване от въпросното предприятие за проверка, почистване и възстановяване. Производство на магнитни глави в този завод ще стартира в рамките на текущото тримесечие, като в същия срок ще започне работа и новият завод на компанията в Пенанг, Малайзия.
В момента процедура по почистване и възстановяване преминават и други производствени мощности на компанията в град Наванакорн в Тайланд. Предполага се, че производството в този завод ще стартира през март, а през септември всички мощности ще бъдат напълно възстановени.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини