Боевски: Станало е объркване

Българският щангист и олимпийски шампион от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г. Гълъбин Боевски ще бъде съден за трафик на кокаин. Това е решението на съда в Сао Пауло, който отхвърли предварителната защита на българина и насрочи дата за делото по същество, съобщава бТВ. Процесът ще стартира на 6 март с изслушване на свидетели.

Гълъбин Боевски е в затвора на 300 километра от Сао Пауло заедно с близо 1500 души от 89 националности. Сред тях има и 27 българи. Те, както и повечето обитатели на това място, са задържани за трафик на кокаин от Бразилия за Европа.

Срещата с Боевски, както и с останалите лишени от свобода, се осъществява в една от учебните зали, близо до библиотеката. Достъп до килиите и другите помещения в затвора ни е отказан.

Боевски е обвинен в опит да изнесе 7.2 килограма кокаин, вградени в лайстните на куфарите му.

Пред медията Боевски заяви: „Три месеца стоя без присъда и чакам. Първите няколко дни са най-тежки. После започваш да четеш, да мислиш, какъв урок ти дава живота”.

На въпрос за това как се случва след като е задържан за пренос на наркотици, Боевски заяви, че е получил грешните куфари. „Станало е объркване. Ако някой се съмнява, че съм виновен, няма как да го убедя в обратното”, добави той.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини