Появиха се нови слухове за iPhone 5

Появиха се слухове, че Apple подготвя нов смартфон за производство. За момента той носи неофициалното означение iPhone 5. Това съобщава технологичният блог 9to5mac.com, като се позовава на свои източници от Foxconn – тайванската компания, която сглобява повечето i-продукти.

Според източниците в момента няколко примерни устройства се намират в предприятие на Foxconn. Те се отличават с малки дизайнерски разлики помежду си и затова не може да се определи точно кое от тях ще влезе в производство. Те обаче разполагат с някои общи черти, като например поне 4-инчов сензорен екран. Също така са със симетрична дебелина, тоест няма да разполагат с овален капковиден дизайн, както се говореше преди премиерата на iPhone 4S. Те ще се различават по форма от последните два модела на Apple, без да се споменават повече подробности.

Предишни слухове за нов смартфон на технологичния гигант се появиха в друг технологичен блог - iLounge, които потвърждават част от горната информация. Допълнителните данни са, че iPhone 5 ще разполага с корпус, изработен от метал, най-вероятно от алуминий.

Ако информацията за подготвяното производство е вярна, има голяма вероятност да излезе на пазара през лятото. До тази хипотеза се стига, ако се вземат предвид практиките на Apple да започват производство поне пет месеца преди да представят ново устройство.

Миналата година обаче имаше подобна дезинформация както с името и дизайна на iPhone 5, така и с хипотетичната дата на пазарния дебют. През зимата на 2011 г. и пролетта зачестиха слуховете за производството на нов смартфон, който носи неофициалното означение iPhone 5. Паралелно с това вървеше и непотвърдена информация за подобренa версия на iPhone 4. През октомври Apple обаче показаха само обновената версия iPhone 4S, което разочарова доста фенове, които очакваха изцяло нов смартфон.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини