Войната между върколаци и вампири отново победи бокс офиса

Войната между върколаци и вампири, предвождани от героинята на Кейт Бекинсейл Селин в "Подземен свят: Пробуждане" е начело на класацията за най-гледани филми у нас за изминалия уикенд.

Това показват обобщените данни от българските киносалони.

Филмът е видян с 26 652 зрители за десетте му дни на екран у нас и  е събрал 271 733 лева от билети.

След него в българския бокс офис е филмът  "Мокри поръчки" на режисьора на "Секс, лъжи и видео" и "Бандата на Оушън" Стивън Содърбърг.

Екшънът е с 7 358 зрители за първите му три дни на екран и над 71 хиляди лева от билети. Игралният "Мъпетите" е на трето място с 14 230 души, които са го гледали за десетте му дни на екран у нас и над 103 хиляди лева от билети.

 "Котаракът в чизми" е четвърта поред при най-гледаните филми у нас с вече 129 309 зрители за месец и половина на екран у нас и 1,205 млн. лв. от билети. Следван е от екшънът по мотиви от Артър Конан Дойл "Шерлок Холмс: Игра на сенки". Филмът на Гай Ричи събра 127 хиляди зрители и 906 хиляди лева от билети за месец и половина на българските екрани.

Друго премиерно заглавие за миналия уикенд - историята за двойник на сина на бившия иракски диктатор Саддам Хюсеин Удай - "Двойник на дявола" е на шесто място в топ 10. Филмът е гледан от над две хиляди души и има близо 17 хиляди лева от билети за трите му дни на екран.Трилърът "Контрабанда" е на седма позиция с вече над 19 хиляди зрители и над 138 хиляди лева приходи за двадесетте му дни на екран.

Третата премиера за миналия уикенд - триизмерната анимация "Малката голяма панда" е на осмо място в топ 10 с близо 1700 зрители и има над 15 хиляди лева от билети. "Мъжете, които мразеха жените" е на девето място. Филмът побестселъра на Стиг Ларсон е гледан вече от над 29 хиляди зрители и има близо 220 хиляди лева от билети за месец на екраните у нас.

"Мисията невъзможна: режим "Фантом" е на десето място с общо 122 560 зрители и над 874 хиляди лева от билети за месец и половина на екран у нас. Той се оказа и филмът с най-много приходи от поредицата, в който главен герой е Том Круз.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини