12 °C

Асеновградчанин с награда от bTV за снимка от мястото на събитието

Снимката, с която Жоро Гунов спечели поощрителна награда от bTV за репортажна снимка

Снимка от спасявянето на давещ се край Асеновград сръндак е сред печелившите в категорията "Репортажни снимки" на рубриката "Аз, репортерът" на bTV за 2011-та.

За случката и смелостта на доброволците, включили се в акцията по изваждането на животното, паднало във водоем, www.asenovgrad.net писа още на следващия ден след благополучния й край. За да научим и съобщим на нашите читателите си подробности за инцидента, се свързахме тогава с един от участниците в спасяването. Това е Георги Гунов, чиято всъщност фотография от паметния ден се оказа сред най-харесваната в "Аз, репортерът". Припомняме ви неговия разказ:

"Сутринта на 17 май мои познати ме потърсиха по телефона, за да ми кажат, че в един от водните басейни на ВЕЦ "Асеновград" е паднал сръндак, който безуспешно се опитвал да излезе, тъй като стените там са с голям наклон. Аз съм ловец във втора асеновградска дружинка и имам опит с дивите животни. След като научих какво се случва тръгнах към мястото на момента. Междувременно се обадих на Николай Ройнов, специалист по лова и охраната в Ловно-стопанското сдружение "Сокол". Когато пристигнах на място, реших, че единственото, което може да направи, е да вляза с лодката. Първоначално се опитах да насоча сръндака да плува към мястото, където имало стълби, за да се опре и покатери по тях. Уви, обаче -  силно стресираното животно не реагира, както ми се искаше. Тогава рискувах и реших да се докопам до рогата му. Макар и трудно, успях да ги стигна и да омотая втях въже. Въжето метнах на Благой Стоянов, бивш служител на МВР, който следеше случващото се от брега. Двамата с Николай Ройнов издърпаха сръндака на брега. За щастие при бързия преглед не установихме да има сериозни контузии или рани. Животинката обаче беше много изтощена и уплашена. Решихме, че най-добре ще бъде да го закараме на място отдалечено от хора. След около час се възстанови, скочи на крака и се шмугна в гората".  

В същата категория на "Аз, репортерът" победител е 25-годишната Магдалена Иванова със снимката "Другото лице на Коледа".

Специална награда за репортажна снимка получава Стоян Стоянов за кадъра на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.

ТУК можете да научите повече за победителите в "Аз, репортерът".

К.Нешева

"Другото лице на Коледа" - победителят в категорията "Репортажни снимки"
Специална награда в същата категория печели кадърът на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.
Георги Гунов
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
27 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
27 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
27 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
27 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
27 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
27 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
27 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
27 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
27 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
27 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
27 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
27 фев 2020
Последни новини