3 °C

Асеновградчанин с награда от bTV за снимка от мястото на събитието

Снимката, с която Жоро Гунов спечели поощрителна награда от bTV за репортажна снимка

Снимка от спасявянето на давещ се край Асеновград сръндак е сред печелившите в категорията "Репортажни снимки" на рубриката "Аз, репортерът" на bTV за 2011-та.

За случката и смелостта на доброволците, включили се в акцията по изваждането на животното, паднало във водоем, www.asenovgrad.net писа още на следващия ден след благополучния й край. За да научим и съобщим на нашите читателите си подробности за инцидента, се свързахме тогава с един от участниците в спасяването. Това е Георги Гунов, чиято всъщност фотография от паметния ден се оказа сред най-харесваната в "Аз, репортерът". Припомняме ви неговия разказ:

"Сутринта на 17 май мои познати ме потърсиха по телефона, за да ми кажат, че в един от водните басейни на ВЕЦ "Асеновград" е паднал сръндак, който безуспешно се опитвал да излезе, тъй като стените там са с голям наклон. Аз съм ловец във втора асеновградска дружинка и имам опит с дивите животни. След като научих какво се случва тръгнах към мястото на момента. Междувременно се обадих на Николай Ройнов, специалист по лова и охраната в Ловно-стопанското сдружение "Сокол". Когато пристигнах на място, реших, че единственото, което може да направи, е да вляза с лодката. Първоначално се опитах да насоча сръндака да плува към мястото, където имало стълби, за да се опре и покатери по тях. Уви, обаче -  силно стресираното животно не реагира, както ми се искаше. Тогава рискувах и реших да се докопам до рогата му. Макар и трудно, успях да ги стигна и да омотая втях въже. Въжето метнах на Благой Стоянов, бивш служител на МВР, който следеше случващото се от брега. Двамата с Николай Ройнов издърпаха сръндака на брега. За щастие при бързия преглед не установихме да има сериозни контузии или рани. Животинката обаче беше много изтощена и уплашена. Решихме, че най-добре ще бъде да го закараме на място отдалечено от хора. След около час се възстанови, скочи на крака и се шмугна в гората".  

В същата категория на "Аз, репортерът" победител е 25-годишната Магдалена Иванова със снимката "Другото лице на Коледа".

Специална награда за репортажна снимка получава Стоян Стоянов за кадъра на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.

ТУК можете да научите повече за победителите в "Аз, репортерът".

К.Нешева

"Другото лице на Коледа" - победителят в категорията "Репортажни снимки"
Специална награда в същата категория печели кадърът на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.
Георги Гунов
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини