25 °C

Асеновградчанин с награда от bTV за снимка от мястото на събитието

Снимката, с която Жоро Гунов спечели поощрителна награда от bTV за репортажна снимка

Снимка от спасявянето на давещ се край Асеновград сръндак е сред печелившите в категорията "Репортажни снимки" на рубриката "Аз, репортерът" на bTV за 2011-та.

За случката и смелостта на доброволците, включили се в акцията по изваждането на животното, паднало във водоем, www.asenovgrad.net писа още на следващия ден след благополучния й край. За да научим и съобщим на нашите читателите си подробности за инцидента, се свързахме тогава с един от участниците в спасяването. Това е Георги Гунов, чиято всъщност фотография от паметния ден се оказа сред най-харесваната в "Аз, репортерът". Припомняме ви неговия разказ:

"Сутринта на 17 май мои познати ме потърсиха по телефона, за да ми кажат, че в един от водните басейни на ВЕЦ "Асеновград" е паднал сръндак, който безуспешно се опитвал да излезе, тъй като стените там са с голям наклон. Аз съм ловец във втора асеновградска дружинка и имам опит с дивите животни. След като научих какво се случва тръгнах към мястото на момента. Междувременно се обадих на Николай Ройнов, специалист по лова и охраната в Ловно-стопанското сдружение "Сокол". Когато пристигнах на място, реших, че единственото, което може да направи, е да вляза с лодката. Първоначално се опитах да насоча сръндака да плува към мястото, където имало стълби, за да се опре и покатери по тях. Уви, обаче -  силно стресираното животно не реагира, както ми се искаше. Тогава рискувах и реших да се докопам до рогата му. Макар и трудно, успях да ги стигна и да омотая втях въже. Въжето метнах на Благой Стоянов, бивш служител на МВР, който следеше случващото се от брега. Двамата с Николай Ройнов издърпаха сръндака на брега. За щастие при бързия преглед не установихме да има сериозни контузии или рани. Животинката обаче беше много изтощена и уплашена. Решихме, че най-добре ще бъде да го закараме на място отдалечено от хора. След около час се възстанови, скочи на крака и се шмугна в гората".  

В същата категория на "Аз, репортерът" победител е 25-годишната Магдалена Иванова със снимката "Другото лице на Коледа".

Специална награда за репортажна снимка получава Стоян Стоянов за кадъра на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.

ТУК можете да научите повече за победителите в "Аз, репортерът".

К.Нешева

"Другото лице на Коледа" - победителят в категорията "Репортажни снимки"
Специална награда в същата категория печели кадърът на двата изтребителя, които се разминават по време на авиошоу в база Граф Игнатиево.
Георги Гунов
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини