Заповед на областния: Незабавни проверки и отпушване на канализацията

Областният управител на Пловдив разпореди да се пристъпи към контролирано изпускане на вода от язовирите в региона. До момента състоянието им е нормално, но въпреки това, с оглед осигуряването на свободни обеми, които да поемат високите вълни от снеготопенето и валежите, се пристъпва към процедурата. В заповедта е наредено още да бъдат извършени незебавни проверки и отпушване на уличните канализационни мрежи.

Заповедта на губернатора Здравко Димитров е сведена до знанието на кметовете на пловдивските общини, Областно пътно управление, Областните структури на полицията и пожарната, Басейнова дирекция, Регионалната здравна инспекция и "Напоителни системи". От пресслужбата на областна управа съобщават, че всичките 16 язовири в Пловдивско са пълни под контролните си обеми - най пълен е яз. "Брягово", където водата е с 1.3 млн. куб./м под контролния си обем.

В случай, че се наложи, органите на реда и местните власти трябва да се организират за своевременно вземане на решения и да имат готовност за евакуация на хора от застрашените от наводнения зони.
Речните корита и язовирите трябва да се наблюдават за преливане. Да се организира наблюдение за свлачища с особено внимание на тези в близост до населените места и пътищата, се казва още в нареждането от областната админитстрация. В заповедта е подчертано и че болните на хемодиализа трябва да бъдат настанявани предварително в болниците, за да се збягнат проблеми с транспортирането им.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини