Обръщение на кмета Емил Караиванов във връзка с влошената обстановка

"Община Асеновград, всички ние, нейните жители сме поставени в екстремни условия. Влошената метеорологична обстановка, почти непрекъснатия снеговалеж от началото на януари и ниските температури затрудняват водоснабдяването, електроснабдяването и пътната обстановка в общината. Общинското ръководство е предприело всички необходими мерки и всички налични снегопочистващи и пясъкоразпръскващи машини са пуснати в движение.

Проблем при последния, паднал тази нощ, сняг се оказа амортизацията на почистващата техника, намаляващите резерви от пясък и сол. Въпреки тези, утежняващи ситуацията обстоятелства, сме мобилизирали всички налични машини и работници и се стараем почистването на улиците и шосетата между селата  да се извършва според графика. 
С цел пълния контрол върху работата на фирмата, обслужваща зимното снегопочистване са съставени екипи на общинска администрация, които в днешния ден се движат с машините и следят дейностите да се извършват в график и качествено.
За по-лесното извършване на тази дейност се обърнахме за помощ и към РПУ - Асеновград и там, където има трудности с влизането на почистващите машини пред тях се движат патрулиращи коли на полицията.
Призовавам, с оглед на очакваните още по-ниски температури и продължаване на снеговалежа в следващите дни, жителите на общината да не предприемат пътувания, освен ако не са належащи.
За да може снегопочистващата техника да влезе и в кварталните улици, там където е възможно, жителите да преместят паркираните си  автомобили, за да бъде осигурен достъпа на  почистващите машини."
От община Асеновград отново напомнят, че при възникнали въпроси и сигнали може  да се сигнализира на дежурните телефони -  6 22 33 и 20 274.
 
 
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини