8 джипа занесоха храна на наводненото село Бисер

8 джипа цяла нощ драпаха из затъналата в сняг България, за да занесат храна и вода в наводненото село Бисер.

Продуктите бяха дарени от фирма „Грейн Адвъртайзинг“.

Късно следобед фирмата се свърза с OFFNews.bg, впечатлена, че членове на OFFRoad-Bulgaria бяха в бедстващото село и първи съобщаваха за случващото се там. “Грейн Адвъртайзинг“ поискаха да помогнат на хората от залятото село с всичко, то които се нуждаят. Тъй като нямаха възможност да закарат продуктите до намиращото се на 280 км от София място и като знаеха за предишните акции на OFFRoad-Bulgaria, се обърнаха с молба към форума да закара продуктите в залятото село.

OFFNews.bg  се свърза с кмета на селото Златка Вълкова. „Най-голяма нужда имаме от вода, в селото няма никакви продукти. Никой не е очаквал подобно бедствие и никой не се е запасил. Няма храна за утре“, каза тя. Вълкова добави, че от всичките 800 души са пострадали повече от 700. В Бисер няма ток и ни е необходима храна, която да е готова за консумация, каза още тя.

След съобщението, че спешно трябва да се закарат продукти на бедстващото село, форумът веднага се организира и

4 джипа и един бус бяха вече в Метро. Най-дълго време цялата организация отне закупуването на продуктите, защото се оказа, че дори верига като Метро няма  чак такова количество храни. Потребителят на форума Nik Nikolov влезе в ролята на главен артелчик. След внимателен оглед на цените и съставките на консервите, той определи кои ще са най-подходящи, но се оказа, че от тях няма достатъчно количество и се наложи да допълваме с други. в това време друг член на форума – Goshko- loshko избираше захарни изделия. Бе закупено голямо количество вафли и шоколади, тъй като съдържащите се в тях въглехидрати са изключително важни в студеното време.

Трета група от форума пък натовари цялото количество хляб.

Най-голяма мъка обаче се оказа натоварването на тон и половина вода. След половинчасова борба с тежащото 750 кг пале водата бе натоварена в буса на двама от членовете на форума, които бяха дошли, след като бяха прочели съобщението, че има спешна нужда от помощ за закарването на продуктите.

Целият материал четете ТУК

Източник: sobstvenik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини