Кметът Караиванов нареди: Всички бездомни или бедстващи в болницата

При подобна гледка и съмнения от ваша страна, че човекът е бездомник или бедстващ, подайте сигнал в общината или на тел. 112

Два сигнала за бездомни хора са постъпили в община Асеновград от началото на февруари, съобщи зам.-кметът Мария Вълканова. Съгласно издадена заповед от кмета д-р Емил Караиванов, всички бездомни, безпризорни или бедстващи хора в Асеновград и околните села трябва да бъдат настанени в общинската болница. След получени сигнали от граждани там вече се намират 49-годишен мъж, който е със затруднен слух, и 57-годишна жена. Тъй като тя е била без документ за самоличност, на следващия ден, с помощта на човека, който е сигнализирал за случая на тел.112, е била придвижена до приюта на отец Иван в Елин Пелин.

При направена по-късно проверка е установено, че единственият доход на мъжа е пенсия в размер на 110 лв. От "Социално подпомагане" са направили постъпки за изискване на ЕР на ТЕЛК по служебен път, за да му бъдат отпуснати интеграционни добавки по реда на Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания. В по-късен етап той ще бъде настанен в общинско жилище от фонд "Резервен".

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини