Манчестър Сити обърна Порто, Юнайтед сломи храбрия Аякс

Манчестър Сити спечели гостуването си на Порто от турнира Лига Европа с 2:1 и по този начин до голяма степен си осигури участие в следващата фаза от надпреварата. "Гражданите" и "драконите" направиха много качествен двубой, но играчите на лидера във временното класиране на английската Висша лига бяха по-уверени и успяха да надделеят над носителя на трофея от миналия сезон. Домакините поведоха в 27-ата минута с гол на Силвестре Варела, но гостите осъществиха пълен обрат през второто полувреме благодарение на автогол на Алваро Перейра и попадение на Серхио Агуеро малко преди края на срещата.

В друг интересен двубой от вечерта Манчестър Юнайтед, без Димитър Бербатов, победи с 2:0 като гост Аякс на "Амстердам Арена".

Първата част не бе особено атрактивна, като домакините имаха леко предимство както при контрола на топката, така и при ударите към вратата на съперника. Манчестър Юнайтед поведе близо четвърт час след почивката, когато Нани подаде отдясно към центъра и там Ашли Йънг изигра много майсторски ситуацията, давайки аванс на своите в резултата. В края на мача страхотна триходова комбинация между Валенсия, Руни и Ернандес даде преднина от два чисти гола на "червените дяволи", когато Чичарито простреля стража на домакините.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини