Търсят оригинален проект за паралелна градска култура на "Улица Отец Паисий"

Конкурс за дебютен проект обявява фондация "Отворени изкуства". Той ще е в рамките на третото издание на фестивал "Улица Отец Паисий", който ще се състои през май в Пловдив. Фестът ще се простира от обществени места до частни и административни пространства по продължението на знаковата за града под тепетата улица. По традицията на феста ще бъде представена паралелната градска култура. По улицата ще се провеждат дискусии, презентации, театрални лаборатории, прожекции, четения. Тази година вниманието ще бъде насочено приоритетно към динамични трансформации на текстове с помощта на различни изразни средства. "Текстът превръща улицата в диалог, затова усилията ще бъдат насочени към фрагментиране текстовия творчески безпорядък чрез визуализация и артистични акции", обясняват организаторите от "Отворени изкуства".

В конкурса могат да кандидатстват организации, частни лица, сдружения и творчески екипи, които правят дебют във визуалните изкуства и литературата. Приемат се проекти в областта на видеоинтерпретацията на поетичен текст. Видеофилмите трябва да бъдат презентирани за първи път в рамките на фестивала и да са с некомерсиално послание. Ще бъдат толерирани дебютиращи автори, които са използвали изцяло авторски материал.

Един от проектите ще бъде финансово подкрепен от Фондация "Отворени изкуства" и включен във фестпрограмата.

Крайният срок за кандидатстване е 1 април. На адрес в Пловдив 4000, ул. "Отец Паисий" 36 ще се приема пакети, съдържащи готов видеоматериал на DVD, кратко описание на видеото, биография на автора на поетичния текст и автобиография с координати за връзка.

Повече информация може да бъде намерена на www.openarts.info и на skype: open.arts.foundation

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини