Мини толумби

Мини толумби

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Сложете водата да кипне, след което добавете бучките захар, маслото, по 1 щипка сол и лимонова киселина. Разбъркайте добре и кипнете отново. След завирането на сместа се изсипва предварително пресятото брашно, като се бърка, докато получената смес започне да се отделя от стените на съда.

Отстранете съда от от котлона и го оставете да се охлади. Едно по едно добавете яйцата към изстиналото парено тесто. Разбийте до получаването на еднородна маса.

Пристъпете към приготвяне на сиропа. Смесете захарта и водата и кипнете. Варете на умерен огън в продължение на 5 минути, след което добавете ванилията.

Сложете сместа в домакински шприц и оформете мини толумбички. Загрейте мазнината и изпържете толумбичките до готовност в умерено загрятото олио.

Извадете толубичките от загрятото олио и веднага ги потопете за кратко в сиропа, след което ги извадете и поставете в подходящ съд. Повторете до изчерпване на продуктите, залейте готовите толумбички с остатъка от сиропа. Приберете за 2 часа в хладилник преди да ги поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини