Индийски Гулаб ямуни

Индийски Гулаб ямуни

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Предварително пригответе сиропа като кипнете водата с леко стритите шушулки кардамом и разтворите захарта. В оригиналната рецепта се прибавя към сиропа и Кесар. Оставете захарния сироп да се вари за 5-10 минути, след което намалете максимални котлона, за да може да се запази топъл дълго.

От посочените продукти замесете тесто, като добавите толкова прясно мляко, че да се получи средно твърдо тесто. Разделете тестото на 18-20 топчици и ги оформете между дланите си в леко продълговата форма. Топките подреждайте върху студен плот и покрийте с леко влажна кърпа.

Загрейте голямо количество мазнина за пържене на среден котлона. Ако олиото е твърде горещо, Гулаб ямуните няма да се получат и ще се разпаднат.

Пускайте ги бавно една по една - те ще паднат първоначално на дъното и постепенно ще се изкачат на повърхността. Ако това стане, значи мазнината е с подходяща температура. Не ги бъркайте с лъжица по дъното, а леко разклатете съда.

Сипете сиропа в голяма чиния, изсипете в нея индийските Гулаб ямуни и ги оставете да престоят така за 1 нощ преди да поднесете.

Източник: gotvach.bg

Последни новини