Марокански палачинки с плънка

Марокански палачинки с плънка

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Първо, пригответе сместа за палачинките, като за целта разбиете яйцето, брашното, млякото и водата. Прибавете олиото и щипка сол. Загрявате леко намазнен тиган и с помощта на черпак изсипвате 1/8 от тестото. Печете 2-3 минути, без да обръщате палачинката, след което я извадете от тигана. По същия начин направете още седем палачинки.

В зехтина запържвате лука, докато омекне, и го оставете настрани. Измивате спанака и също го приготвяте на тиган, докато омекне, след което го нарязвате на едро. Нахутът слагате в голяма купа със студена вода и го търкате, докато люспите изплуват на повърхността. След това го прецедете и го намачкайте с помощта на лъжица. Прибавяте лука, тиквичките, спанака и кориандъра. Добавете яйцата, подправете и разбъркайте добре.

Предварително загрявате фурната на 180 градуса, след което подреждате палачинките с изпечената страна нагоре и с помощта на лъжица слагате в центъра от пълнежа. Завитите палачинки сложете в голям намазнен съд.

За приготвянето на соса трябва да разтопите маслото в тиган, да добавите брашното и да бъркате в продължение на минута. Накрая прибавете млякото, докато сместа заври. Подправете соса и залейте с него палачинките. Запечете ги за 15 минути, докато станат златисти и ги поднесете, декорирани с листа кориандър.

Източник: gotvach.bg

Последни новини