Паста с малки доматчета и риба тон

Паста с малки доматчета и риба тон

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Във дълбока тенджера водата се остава да кипне със една лъжичка сол, a през това време нарязваме малките домати на половина. Маслините се нарязват на колелца, чесъна на ситно, чушката на дълги ивици и магданозът, който е за накрая.

В подходящ тиган се изсипва олиото и се сипва останалата една лъжичка сол заедно със чесъна и чушката. Когато видите, че чесънът е започнал да променя цвета си, веднага се прибавя рибата (ако се забавите ще прегори и ще промени вкуса си).

След това разбъркваме хубаво, за да натрошим по големите парчета риба. Когато започне да се пържи, се прибавя царевицата заедно със маслините и отново се разбърква. Сега водата ще е започнала да ври и ще трябва да сложим пастата да ври (забележете, че когато я слагате трябва да се бърка, докато не заври иначе ще се залепи за тенджерата).

След това в тигана се слагат и доматите и се бърка хубаво. По средата на варенето на пастата, когато водата е побеляла се взима един черпак от водата и се сипва във тигана и отново се разбърква.

Сосът трябва да се вари на бавен огън, докато не омекнат доматите (доматите не трябва да се смачкват те сами ще се разпаднат, колкото е нужно). Сега се прибавя лимонът и черният пипер. Разбърква се и се оставя да къкри.

Когато пастата е готова, се изсипва във гевгир и се изплаква за кратко. В същата тенджера се слага маслото и като се стопи, се сипва пастата и се бърка. Когато почне да се запържва, се изсипва сосът. Бърка се добре и се сервира веднага. Отгоре във чиниите се поръсва със мерудията.
ДОБЪР АПЕТИТ!

Източник: gotvach.bg

Последни новини