Лазаня без месо

Лазаня без месо

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в намазнена тава, добавете сол и черен пипер на вкус и сложете да се пекат за около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.

Извадете ги и добавете нарязаните на кубченца домати, накълцани по-дребно маслини и настърганата тиквичка. Овкусете с останалите подправки и сложете отново във фурната за 10 минути.

Успоредно с това загрейте маслото в тенджерка на котлона и запържете брашното. Разредете соса с затопленото предварително мляко, като непрекъснато бъркате. Добавете към соса от подправките на вкус.

Щом сосът се сгъсти, снемете от котлона и добавете 1/2 от пармезана. Корите за лазаня пригответе според указанията на опаковката.

Смесете соса със запечените зеленчуци, като отделите 1 ч.ч. за поливане отгоре от соса. В подмазнена тава започнете да редувате от тази смес и корите за лазаня до изчерпване на количествата. Накрая полейте с чашата заделен сос и поръсете с останалия пармезан.

По желание може да поръсвате с малко настърган кашкавал, докато редите лазанята. Сложете да се пече за около 30 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Източник: gotvach.bg

Последни новини