Кростата с ягоди и крем

Кростата с ягоди и крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

На 4 яйца се отделят белтъците от жълтъците. Жълтъците се разбиват със 150 грама захар. В половината брашно се добавят жълтъците със захарта, содата, гасена с оцет, и 200 грама от омекналото масло.

Замесва се тесто, като се добавя и останалото брашно, като 2 супени лъжици се оставят настрана. Тестото се оставя за 30 минути в хладилника. След това тестото се слага в тавичка и се притиска, за да се разпредели равномерно, и се оформят стенички.

Пече се 25 минути на 180 градуса. В купа се пресява останалото брашно, добавя се останалата захар, нишестето и ванилията и всичко се разбърква. Към тази смес се добавя млякото, от което се отделят настрана 2 супени лъжици, и всичко се разбърква. Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, до сгъстяване. Към сгъстения крем се добавя едно разбито яйце с останалото мляко и не се прекъсва разбъркването.

След 3 минути кремът се сваля от котлона и се добавя останалото масло. Върху тестото се разпределят ягодите и се заливат с крем. След като кростатата изстине, се украсява с целувки, които се правят от разбитите белтъци с пудра захар, които се шприцоват върху хартия за печене и се пекат около 2 часа на 110 градуса.

Източник: gotvach.bg

Последни новини