13 °C

Всеки втори шестокласник готов да избяга от час. Преглед на печата

"24 Часа":

Парите за откупа на Адриан хвърлени до Нови хан

Край Нови хан в самото начало на магистрала "Тракия" Тони Златков е метнал сака с 600-те хил. лв. откуп за свободата на отвлечения си син Адриан, научи "24 часа".

Преди да му кажат къде да хвърли парите, похитителите се погрижили бащата да не бъде проследен. Предупредили го не просто да изключи джипиес системата на колата си, а да я махне. Така нямало как полицията да следи движението му от дистанция.

За всеки случай бандитите накарали Златков няколко пъти да променя посоката си рязко.

Годишнина. 

"Сега":

Президентът Радев: Силата на една армия не е в количеството оръжие, а в духа и традициите

Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите. Това каза президентът Румен Радев на тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, предава Агенция "Фокус".

"Нашият съюз, мога да кажа като негов член, с постоянство и всеотдайност изпълнява мисията си - съхранението на войнските идеали и традиции, издигането на престижа на Българската армия", заяви той. "Българската държавата е била силна и просперираща, когато е била силна връзката между народ и държава", посочи държавният глава. 

Влайков. 

"Дума":

Лазар Влайков остава под домашен арест

Окръжният съд в Пазарджик потвърди определението на Районния съд, с което на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков бе наложена постоянна мярка за неотклонение "домашен арест". Като мотиви от тричленния съдебен състав посочват, че Влайков не е осъждан, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението на магистратите не подлежи на обжалване.

Прокуратурата, която настояваше Влайков да остане в ареста, изнесе нови данни за нощта на убийството на Наско Тонкев във Виноградец, за което беше обвинено 6-годишно дете. Разпечатката от мобилния телефон на Влайков показва, че в нощта на престъплението той е звънял над 15 пъти на съпругата си. Показанията на свидетели обаче сочат, че тя е била на тържеството.

Проучване.

"Монитор":

Всеки втори шестокласник - готов да избяга от час

45% или почти половината шестокласници са готови да избягат от час при първа възможност. Това показва проучване на Центъра за приобщаващо образование. Според експертите, изготвили изследването това показвало, че училището не е адекватно спрямо изискванията на съвременните деца. Положителното все пак е, че 95% от попитаните шестокласници смятали, че е важно да се ходи в клас, както и това, че 79% харесват учителите си. За болшинството от учениците - 76% физическото възпитание е любимият предмет. Рисуването е най-предпочитано за 57% от тях, а музиката от 56%, показва още проучването.

Притеснителното, обаче е, че най-важните предмети за тяхното развитие са най-недолюбвани от децата. Така например за 43% от шестокласниците историята е най-нехаресваният предмет. При математиката този дял е 40%, при географията - 35%, а при английския език - 31%. Почти половината шестокласници ги обявяват за безинтересни. Според изводите от изследването това означавало, че класно-урочната форма, в която те все още масово се преподават не вдъхновявала децата да учат.

Протест. 

"Дума":

Полицаите отново излизат на протест

Полицаите отново излизат на протест на 14 септември. Това стана ясно след среща между заместник-вътрешния министър Стефан Балабанов и представителите на синдикатите. Вчера двете страни се срещнаха, за да обсъдят с колко и от кога да се увеличат заплатите. До разбирателство обаче не се стигна. Вместо това тонът и от двете страни се повиши, а синдикалистите излязоха от разговорите с решение за още протести. Искането на синдикатите е заплатите на полицаите да се увеличат със задна дата от първи февруари.

136 млн. лв. ще са необходими на МВР за увеличаване на заплатите с 15% в следващата година, заяви Балабанов. От финансовата дирекция на МВР представиха план и отчети, според които увеличението е невъзможно, тъй като в момента министерството не разполага с тези средства. Синдикатите предложиха минималната заплата в МВР да бъде обвързана с минималната или средната за страната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    14
    143286
    4 0
    10:21, 13 сеп 2017
    При тези учебници - тухли, пълни с всякаква ненужна информация, поднесена на неразбираем език, няма кой да харесва ученето. Така си вървят нещата от много години, даже от преди демокрацията, но сега нещата се задълбочават, вместо да се променят към по-добро. За сметка на полезното образование на децата ни, излизат куп учебници, та да могат да станат богати писачите им. Да не говорим за това, колко професори получаваме на година от многобройните висши училища, където всичко се купува и продава, за да ги има. Резил. Алчността ги вдъхновява, а законите ги освобождават от всякаква отговорност..
Последни новини