Порно реклами цъфнаха на сайта на софийското метро

Снимка: Dnes.bg

Реклама на порноматериали и препратки към сайтове с подобно съдържание се появиха на интернет страницата на "Метрополитен".

При отваряне на мултимедийния каталог на софийското метро отстрани се появява банер, който пренасочва към тях, сигнализираха читатели на Dnes.bg.

Материалите са меко казано скандални и не включват само голи снимки, но и секссцени. Рекламата пък определено е неприемлива за сайт на обществена институция като столичния "Метрополитен", който е собственост на Столичната община.

Заради предстоящото пускане на първа линия на метрото до бул "Цариградско шосе" много столичани влизат на интернет страницата на "Метрополитен", за да разгледат плановете за строежа му, както и да се запознаят отблизо с проекта за новите метростанции.

Повечето от тях обаче остават шокирани от порнобанера и съдържанието в сайта, който е абсолютно достъпен за лица под 18 години.

От "Метрополитен" не знаеха за рекламата на сайта им. Те научиха за скандалната препратка от Dnes.bg.

От дружеството поеха ангажимент да свалят рекламата възможно най-бързо.

"Тази реклама не е поставена от нас", обясни Дафинка Тодорова, организатор "Реклама" в общинското дружество.

Тодорова допълни, че банерите най-вероятно са били поставени след хакерски пробив на страницата и пое ангажимент веднага да се свърже със системните администратори.

Тя обясни, че това е вторият пробив в страницата на "Метрополитен" и допълни, че след първата хакерска атака сигурността е била подсилена.

Дафинка Тодорова обаче не знае откога порнографските материали стоят на сайта.

Освен банер към порносайта, на страницата на "Метрополитен" има и реклами на индонезийски вестник и мултимедийна презентация.

Мултимедийната презентация обаче се отваря само след регистрация и потвърждение, че потребителят е навършил 18 години.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини