Полицията опасва София заради Вечното дерби

Над 1 000 полицаи ще се грижат за обществения ред по време на дербито на българския футбол Левски – ЦСКА, което съвпада и с посещението на руския патриарх Кирил. В самия стадион ще има 220 униформени.

Полицаи ще има дори по спирките на градския транспорт около Националния стадион, както и в метростанциите  преди, по време и след срещата между отборите на "Левски" и ЦСКА, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й сега вече са изпълнени повече от исканията на общината за превенция на обичайните хулигански прояви около "вечното дерби" - срещата ще се играе на Националния стадион и да няма шествие на агитките.

Домакинът на мача - "Левски" вече е внесъл депозитът от пет хиляди лева, който е гаранция срещу евентуални щети по общинска собственост.

Заради футболната среща с по-малък интервал на движение ще е градския транспорт, минаващ в района на Националния стадион, както и метрото.

Наличието на повече от обичайния брой полицаи по спирките е с цел превенция на хулиганските прояви, обясни още кметът.

От полицията посочиха, че превозните средства на градския транспорт с маршрути около стадиона ще бъдат съпровождани от полицаи за недопускане на нежелани инциденти.

От столичната полиция препоръчват на зрителите, които ще посетят футболното дерби, да бъдат точни, защото всеки един от тях ще бъде обект на две полицейски проверки.

На стадиона е забранено внасянето на спиртни напитки, наркотици и пиротехнически изделия. Посетители, употребили алкохол и упойващи вещества, няма да бъдат допускани на стадиона.

Служителите на реда ще следят и стриктно за недопускане на футболни хулигани със забрана от съда за посещение на спортни събития.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини